A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затурцівська громада
Володимирський район Волинська область

Звіт про фінансову підтримку підрозділів сил безпеки і оборони України

Дата: 12.02.2024 11:57
Кількість переглядів: 187

Фото без опису

 

У 2024 році фінансовий ресурс, що передається бюджету громади у вигляді міжбюджетних трансфертів  з державного бюджету  (базова дотація)  зменшилась на 61,0 відсотків у порівнянні із 2023 роком. В цілому обсяг доходів  бюджету зменшиться на 12167,6 тис гривень.

Бюджет Затурцівської  сільської територіальної громади на 2024 рік затверджено з незабезпеченістю у коштах по захищених статтях видатків в сумі 8276,0 тис гривень (заробітна плата педагогічним працівникам закладів), що становить 17,3 відсотки від річної суми дохідної частини бюджету за власними доходами.  Вільні залишки коштів бюджету громади, які утворилися на кінець бюджетного періоду, у 2024 роців  з метою недопущення кредиторської заборгованості по захищенних статтях першочергово буде  спрямовуватись на фінансування захищених статей видатків, насамперед, на оплату праці працівників бюджетних установ, здійснення розрахунків за спожиті енергоносії та комунальні послуги.

Затурцівська сільська рада у 2024 році продовжить підтримку Збройних Сил України, військових формувань Національної гвардії, інших утворених відповідно до законів України військових формувань на підставі письмових звернень командування, шляхом надання субвенції державному бюджету за рахунок вільного залишку бюджетних коштів, або перевиконання дохідної частини загального фонду місцевого бюджету, виходячи із наявного ресурсу. Спрямування коштів місцевого бюджету на фінансову підтримку підрозділів сил безпеки і оборони України у 2024 році планується з вільних залишків коштів бюджету, які утворились станом на 01.01.2024 року.

За 2023 рік з бюджету громади виділено на фінансову підтримку підрозділів сил безпеки і оборони України та заходи та роботу з мобілізації місцевого значення кошти в сумі 461,2 тис гривень, а саме на виконання:

  • «Програми забезпечення виконання заходів мобілізаційної підготовки, підготовки молоді до військової служби,  проведення призову громадян на військову службу, приписки громадян до призивної дільниці, надання допомоги військовим частинам (підрозділам) територіальної оборони та соціальної підтримки сімей військовослужбовців, які прийняті на військову службу за контрактом на території Затурцівської сільської  ради на 2021- 2023 роки» кошти в сумі 30,0 тис гривень;
  • «Програми сприяння матеріально-технічного забезпечення для прикордонних підрозділів прикордонного загону у 2023 році» кошти в сумі 75,0 тис гривень;
  • «Програми забезпечення особистої безпеки громадян та профілактики правопорушень на 2021-2023 роки» кошти в сумі 235,0 тис гривень;
  • «Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в Затурцівській сільській раді на 2021-2023 роки» кошти в сумі 10,0 тис гривень;
  • «Програми підтримки добровольчого формування територіальної оборони Затурцівської сільської ради на 2023 рік»  спрямовано  81,2 тис гривень;
  • на виконання «Програми сприяння заходам забезпечення безпеки у Затурцівській сільській раді» 30,0 тис. грн.

 А також, протягом 2023 року на виконання «Програми соціального захисту населення Затурцівської сільської ради на 2021-2023 роки»  для здійснення одноразових виплат населенню спрямовано кошти в сумі 250,0 тис гривень, а саме: для виплати одноразової допомоги членам сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, операції Об’єднаних сил на сході України та відбитті військової агресії Російської Федерації проти України проведено 12 виплат в сумі 120,0 тис гривень; для виплати матеріальної допомоги на лікування військовослужбовцям які брали участь в антитерористичній операції, операції Об’єднаних сил на сході України та відбитті військової агресії Російської Федерації проти України проведено 26 виплат в сумі 130,0 тис гривень.

НАГОЛОШУЄМО, що за період  2022-2023 років до бюджету нашої територіальної громади коштів від податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення військовослужбовців НЕ НАДХОДИЛО.

Всі зусилля громади направлені на збільшення надходжень до бюджету сільської ради, для аналізу – у 2021 році бюджет об’єднаної громади був запланований на рівні 24875,00 тис. грн, а на 2024 рік – 41751,00 тис.грн.

На черговій сесії ради плануємо виділити кошти на підтримку Збройних Сил України, військових формувань Національної гвардії, інших утворених  військових формувань в сумі 100,00 тис.грн. Протягом року ми будемо максимально, в міру можливостей сільського бюджету, виділяти кошти на потреби ЗСУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь