A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затурцівська громада
Володимирський район Волинська область

14 жовтня: Покрова, День козацтва і захисника України. В Затурцях – зустріч-вогник з воїнами української армії.

Дата: 18.10.2018 16:20
Кількість переглядів: 996

14 жовтня: Покрова, День козацтва і захисника України.

В Затурцях – зустріч-вогник з воїнами української армії.

 

     14 жовтня українці відзначають одразу три свята. Перше – Свято Покрови Пресвятої Богородиці, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України. Усі ці свята дуже взаємопов’язані й виникали послідовно.

      Православні християни 14 жовтня святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду – льодом, а дівчат – шлюбним вінцем». Це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні.

       З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. Козаки настільки глибоко й щиро шанували образ Покрови Божої Матері, вірили у її силу й урочисто святкували цей день, що у народі закріпилася й друга назва свята – Козацька Покрова.  І, до речі, саме у цей день, козаки збирали Велику раду, на котрій обирали гетьмана й визначалися з подальшими військовими планами.

       Тому Президент України Петро Порошенко встановив 14 жовтня святкування Дня захисника України й скасував святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого. "Це свято засноване в нелегкі часи для вшанування мужності і героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України",  – заявив раніше Петро Порошенко.

       В цей світлий день жителі Затурцівської громади зібралися в святковому залі будинку культури, щоб засвідчити свою повагу всім, хто захищає спокій наших домівок, хто носить почесне звання захисника України. На урочистості завітали військовослужбовці, демобілізовані з лав Зброєних Сил України, їхні матері, родичі, друзі, представники влади. Боротьба за незалежність України продовжується і зараз. На Донеччині і Луганщині, на превеликий жаль, гинуть наші патріоти – добровольці та воїни української армії. Присутні згадують своїх земляків: Ігоря Кушніра, Віктора Чопко, Валентина Ремішко, Олександра Світлицького, Мирослава Хурсяка, які загинули за незалежність нашої держави та вшановують їх хвилиною мовчання.

       Пісенні композиції переплітались зі словами вітань та подяк від сільського голови Володимира Патійчука, старост с. Шельвів Миколи Цвіля та с. Зубильне Миколи Іващука, секретаря сільської ради Надії Гаврилюк. Вони зазначали, що це свято встановлено з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і перемог Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві. Виступаючі  висловлювали свою глибоку повагу і вдячність патріотам нашого краю, які ще зараз захищають наші кордони на сході. Це жителі сіл:  Затурці –  Василь Порва, Юрій Котик, Євген Сенько, Роман Доскуч, Андрій Мужичок;  Зубильне – Ігор Герасимюк;  Шельвів – Юрій Смолярчук, Анатолій Войцеховський, Михайло Горбач. «Дай Боже їм здоров’я, мужності, витримки та терпіння! Низький Вам уклін за наш спокій, мир і благополуччя, дорогі солдати!». Прозвучали подяки волонтерам нашої громади за їхню безкорисну, вагому працю і допомогу солдатам.

       Виступи дитячої вокальної групи «Дзвіночки» та чоловічого гурту «Соколи» зробили це свято особливо пам’ятним. Твори у їхньому виконанні «Дай Боже сили нашим солдатам», «Ми за мир», «У нашому серці будуть жити», «Нам є, що захищати», «Молитва за Україну» та інші ще й досі звучать у наших серцях.

     Усіх присутніх захисників, їхніх матерів, дружин було запрошено до святкового столу. Свято допомогли організувати голова СНВК «Правда» Баран В., керівник  ТзОВ «П’ятидні» Діброва В., підприємець Пенкаля О., фермер Кочубей С., підприємець Челій В.

    Висловлюємо щиру подяку спонсорам, усім учасникам концертної програми та організаторам заходу за тепло, затишок, надію і радість, за чудову і душевну атмосферу. «Усіх вітаємо з врочистим святом щиро! Живіть здорові в щасті і добрі. Бажаємо любові, щастя й миру на нашій рідній і святій землі!»

 

Підготувала головний спеціаліст

гуманітарного відділу Затурцівської

сільської ради Оксана Микулич.

 

 

Оголошено конкурс на заміщення вакантних посад

Комунальною установою «Інклюзивно-ресурсний центр» Затурцівської сільської ради Волинської області оголошується конкурс на заміщення вакантної посади психолога та логопеда ІРЦ»:

Кваліфікаційні вимоги:

- вища педагогічна (психологічна) освіта ступеня магістра або спеціаліста за спеціальністю “Спеціальна освіта” (“Корекційна освіта”, “Дефектологія”, «Логопедія») або “Психологія” (“Практична психологія”);

- стаж роботи не менше трьох років за фахом.

 

Документи, що подаються на конкурс:

  • копія паспорта громадянина України;
  • письмова заява про участь у конкурсі до якої додається резюме у довільній формі;
  • копія трудової книжки;
  • копія (копії) документа (документів) про освіту із додатками, присвоєння вченого звання, присудження наукового ступеня;
  • письмова згода на збір та обробку персональних даних

Конкурсний відбір буде проводитися у два етапи:

І етап –письмовий  іспит (попередня дата 3 листопада 2018р)

ІІ етап –співбесіда.

 

Документи приймаються протягом 20-ти календарних днів з дня опублікування оголошення (до 30 жовтня включно). За додатковою інформацією щодо основних функціональних обов’язків, розміру та умов оплати праці звертатися в Гуманітарний відділ Затурцівської сільської ради за адресою вул. Липинського, 66 с.Затурці Локачинського району Волинської області. Телефон 0337497331, 0337497446

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь