A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затурцівська громада
Володимирський район Волинська область

Засідання круглого столу щодо відновлення медичної реабілітації

Дата: 25.09.2020 12:41
Кількість переглядів: 5198

 

17 вересня за участі народних депутатів України, представників міністерств соціальної політики, охорони здоров’я, фінансів, економіки, профільних асоціацій, громадських організацій, фахівці галузі, а також представників Фонду соціального страхування України відбулося засідання круглого столу на тему: «Зупинка реабілітації застрахованих осіб у санаторно-курортних закладах. Пошук шляхів вирішення проблеми на державному рівні».

Нагадаємо, з 18 квітня цього року Фонд соціального страхування України призупинив на період дії карантину фінансування окремих медико-соціальних послуг, зокрема, реабілітаційного та санаторно-курортного лікування. Обмеження накладено підпунктом другим пункту п’ятого прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» № 553.

Голова правління Фонду соціального страхування акцентував на важливості функції ФССУ щодо збереження і відновлення здоров'я українських працівників і потерпілих на виробництві та звернув увагу, що питання відновлення фінансування є сьогодні одним із пріоритетних.

В.о. директора виконавчої дирекції Фонду  зауважила, що реабілітаційне лікування працюючих після перенесених захворювань і травм на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів здійснювалось за рахунок коштів Фонду в обсязі 100% потреби працюючого населення. Зокрема, упродовж 2020 року Фонд планував профінансувати реабілітаційне лікування понад 35 тисяч застрахованих осіб, з яких до набуття чинності Закону України № 553 на відновне лікування було направлено лише 6,7 тисяч застрахованих.

          Акцентовано на важливості відновлення фінансування реабілітації за кошти Фонду з метою реалізації конституційних прав застрахованих осіб, потерпілих на виробництві, осіб з інвалідністю, уникнення ризику зростання первинної інвалідності і тривалості тимчасової непрацездатності серед населення.

Представники санаторно-курортних закладів звернули увагу на якісне дотримання всіх протиепідемічних заходів на території санаторіїв, відсутності випадків інфікування і зростаючу потребу в реабілітації в умовах поширення в Україні коронавірусної інфекції.

За підсумками засідання круглого столу учасники прийняли резолюцію, відповідно до якої у найкоротші терміни мають бути усунені встановлені законом № 553 обмеження.

До слова, 16 вересня Фонд соціального страхування України відновив фінансування матеріального забезпечення застрахованим особам, страхових виплат та соціальних послуг потерпілим на виробництві.

Здійснено фінансування лікарняних та декретних згідно заяв-розрахунків, поданих відділенню Фонду від страхувальників Володимир-Волинського, Локачинського та Турійського районів по 18.09.2020р. на загальну суму 1,9 млн гривень.

 

                                                    Володимир-Волинське   відділення   управління              

                                                    виконавчої дирекції Фонду соціального страхування

                                                    України у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь