A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затурцівська громада
Володимирський район Волинська область

ПАТРОНАТ НАД ДИТИНОЮ

Дата: 13.06.2022 11:43
Кількість переглядів: 1619

ПАТРОНАТ НАД ДИТИНОЮ  це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин  ст. 252 Сімейного кодексу України.

 

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

 

ХТО МОЖЕ БУТИ ПАТРОНАТНИМ ВИХОВАТЕЛЕМ?

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має позитивний досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні. Патронатним вихователем не може бути особа, зазначена в ст. 212 Сімейного кодексу України.

ОБОВ’ЯЗКИ  ПАТРОНАТНОГО  ВИХОВАТЕЛЯ:

  • забезпечити дитину житлом, одягом, харчуванням тощо;

  • створити дитині умови для навчання, фізичного та духовного розвитку;

  • співпрацювати з батьками, іншими законними представниками дитини задля подолання складних життєвих обставин у межах та у спосіб, визначені органом опіки та піклування;

  • забезпечити надання чи доступ до послуг, визначених договором про патронат над дитиною;

  • сприяти контактам дитини з батьками, іншими законними представниками, родичами, крім випадків, коли батьки позбавлені батьківських прав або в судовому порядку обмежені у праві спілкування з дитиною.

Крім того, патронатний вихователь є членом міждисциплінарної команди, тож свої дії щодо виховання та реабілітації влаштованої дитини узгоджує зі спеціалістами, дотичними до ведення конкретного випадку.

 

За надання послуги патронату над дитиною патронатний вихователь щомісяця отримує винагороду та соціальну допомогу на утримання та виховання дитини.

 

Щоб краще зрозуміти, хто такий патронатний вихователь та як ним стати,  пропонуємо переглянути навчальне відео за посиланням.  https://www.youtube.com/watch?v=ZT_8h0C3TR8&t=1s

 

Звертаємо увагу, що з метою забезпечення безпеки дітей, які у зв’язку із складними життєвими обставинами влаштовані під патронат, та дітей, які в період воєнних дій залишились без батьківського піклування і потребують захисту та забезпечення права на догляд, в умовах введення на території України надзвичайного або воєнного стану 10 травня 2022 року Уряд прийняв постанову “Про надання послуги патронату над дитиною в умовах воєнного стану” за № 581. Цим документом спрощено правила влаштування дитини під патронат в умовах воєнного стану, врегульовано дії органів місцевого самоврядування та сімей патронатних вихователів у складних ситуаціях, спричинених агресією Російської федерації щодо України.

 

Якщо Ви бажаєте підтримати дитину та стати патронатним вихователем, звертайтесь у відділ «Служба у справах дітей» Затурцівської сільської ради, яка знаходиться за адресою: Волинська обл., Володимир-Волинський р-н, с. Затурці, вул. Липинського, 66.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь