A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затурцівська громада
Володимирський район Волинська область

Протоколи засідання робочої групи

Дата: 17.06.2022 15:26
Кількість переглядів: 2033

Фото без опису

Протокол №1

засідання робочої групи щодо перейменування вулиць та провулку

Затурцівської сільської ради

Засідання відбулося 15.06.2022 року о 10.00 год.

 Головує на засіданні – Юлія Войтович – керуюча справами (секретар) виконавчого комітету

Секретар робочої групи – Інна ВЛАСЮК – головний спеціаліст відділу правового забезпечення та документообігу виконавчого комітету

Члени робочої групи:

Гапяк О.В., Самчук І.А., Семенюк Р.А., Крень О.Р., Шозда Є.М., Ляшук П.О. - старости Затурцівської сільської ради

Мороз І.М. – вчителька ЗЗСО с.Озютичі

Іванчук Т.Ф. – вчителька ЗЗСО с.Зубильне

Згідно списку учасників у засіданні робочої групи приймають участь 10 осіб.

 Відповідно до розпорядження сільського голови №41ОД/01-02 від 23.05.2022р. з метою забезпечення належної реалізації Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», звернення жителів громади та розглянувши лист П-683 від 25.04.2022 року щодо необхідності перейменування вулиць в Затурцівській сільській територіальній громаді, усного звернення старости Озютичівського старостинського округу Гапяка О.В., сьогодні відбувається засідання робочої групи щодо вивчення питання по перейменуванню вулиць та провулку в населених пунктах Затурцівської сільської ради, яке проходить  у відкритому режимі.

Виступила Войтович Юлія, яка повідомила, що метою проведення засідання робочої групи є обговорення питання щодо забезпечення належної реалізації Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», розгляд усних та письмових пропозицій, що надійшли до виконавчого комітету ради, сьогодні відбувається засідання робочої групи щодо вивчення питання по перейменуванню вулиць та провулку в населених пунктах Затурцівської сільської ради.

Засідання проводиться на виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», Законом України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» зі змінами та відповідно до розпорядження сільського голови №41ОД/01-02 від 23.05.2022р.

Войтович Юлія оголосила перелік назв вулиць та провулку, які підпадають під Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» або має сумнівне походження назви, а саме:

Населений пункт

Стара назва вулиці/провулка

1.

с.Війниця

Вул. 1 Травня,

вул. 8 Березня

2.

с.Затурці

Вул. 1 Травня,

вул. 8 Березня,

пров.8 Березня

3.

с.Зубильне

Вул. 8 Березня,

вул. Гагаріна

4.

с.Кисилин

Вул.40-річчя Перемоги, вул.Жовтнева

5.

с.Маньків

Вул. 8 Березня,

вул. Першотравнева

6.

с.Озютичі

Вул. Кутузова, вул.Першотравнева

7.

с.Семеринське

Вул. 1 Травня, вул.Гагаріна

8.

с.Тумин

Вул. 1 Травня

9.

с.Шельвів

Вул.Дружби Народів, вул. Першотравнева

Войтович Юлія запропонувала змінити назви вулиць та провулку в селі Затурці, які підпадають під дію зазначеного вище Закону України таким чином, а саме:

– вулиця 1 Травня на вулицю Миру;

– вулиця 8 Березня на вулицю Храмову;

– провулок 8 Березня на провулок Храмовий.

Вирішили: 

За - 10, Проти - 0, Утрималось - 0.

Пропозиція приймається одноголосно.

Щодо перейменування інших вулиць та провулку громади Юлія Войтович запропонувала іншим висловити свої пропозиції та ідеї.

Виступила Іванчук Т.Ф. – вчитель ЗЗСО с.Зубильне з пропозицією щодо перейменування в селі Семеринське вулиці 1 Травня на вулицю Зіновія Столярчука, вулиці Гагаріна на вулицю Захисників України.

Виступив Семенюк Руслан староста Зубильненського старостинського округу з пропозицією щодо перейменування в селі Зубильне вулиці 8 Березня на вулицю Світла, вулиці Гагаріна на вулицю Захисників України.

Виступив Ляшук Павло староста Кисилинського старостинського округу з пропозицією щодо перейменування в селі Кисилин вулиці 40-річчя Перемоги на вулицю Дубовецька, вулиці Жовтнева на вулицю Забрамська.

Виступив  Шозда Євгеній староста ВІійницького старостинського округу з пропозицією щодо перейменування в селі Війниця вулиці 1 Травня на вулицю Весела, вулиці 8 Березня на вулицю Вишнева, в селі Тумин вулицю 1 Травня на вулицю Героїв України.

Виступив Крень Олександр староста Холопичівського старостинського округу з пропозицією щодо перейменування в селі Маньків вулиці 8 Березня на вулицю Набережна, вулиці Першотравнева вулицю Миру.

Виступив Гапяк Олександр староста Озютичівського старостинського округу з пропозицією щодо перейменування в селі  Озютичі вулиці Кутузова на вулицю Миру, вулиці Першотравнева на вулицю Волі.

Виступив Самчук Ігор староста Шельвівського старостинського округу з пропозицією щодо перейменування в селі  Шельвів вулиці Дружби Народів на вулицю Тиха, вулиці Першотравнева на вулицю Лесі Українки.

 

Виступила головний спеціаліст відділу правового забезпечення та документообігу виконавчого комітету Власюк Інна із зауваженням, що на даному засіданні розглядається перелік назв вулиць та провулку, що підпадають під Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Також наголосила на тому, що згідно Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» визначений порядок, умови та обов’язковий перелік документів.

Виступила Войтович Юлія з пропозицією узагальнити всі пропозиції, які обговорювались на засіданні робочої групи щодо вивчення питання по перейменуванню вулиць та провулку громади та провести повторне засідання з переважною кількістю членів робочої групи.

За зазначені пропозиції проголосували.

 За - 10, Проти - 0, Утрималось - 0.

Пропозиція приймається одноголосно.

Виступила Войтович Юлія, яка повідомила, що про проведення повторного засідання членів робочої групи буде повідомлено заздалегідь.

Войтович Юлія оголосила, чи будуть у присутніх зауваження, запитання та інші пропозиції?

Зауваження у присутніх до організаторів засідання робочої групи – відсутні.

Протокол засідання робочої групи буде підготовлено протягом п’яти робочих днів та оприлюднено на офіційному веб-сайті Затурцівської сільської ради.

Головуюча оголосила проведення засідання робочої групи закритим.

 

 

 

Протокол №2

засідання робочої групи щодо перейменування вулиць та провулку

Затурцівської сільської ради

Засідання відбулося 08.07.2022 року о 10.00 год.

 Головує на засіданні (секретар) – Юлія Войтович – керуюча справами (секретар) виконавчого комітету

Члени робочої групи:

Семенюк Р.А., Крень О.Р., Шозда Є.М. - старости Затурцівської сільської ради

Ушакова Г.Л. – письменниця

Чопко В.Ю. – завідуюча Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського

Запрошені: Демидова Т., Поплавська О., Семенюк І.

 

Згідно списку учасників у засіданні робочої групи приймають участь 6 осіб.

 Відповідно до розпорядження сільського голови №41ОД/01-02 від 23.05.2022р. з метою забезпечення належної реалізації Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», сьогодні відбувається засідання робочої групи щодо розгляду заяв та звернень щодо перейменування вулиць та провулку в населених пунктах Затурцівської сільської ради, яке проходить  у відкритому режимі.

  1. Виступила Войтович Юлія, яка повідомила, що метою проведення засідання робочої групи є обговорення питання щодо забезпечення належної реалізації Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», розгляд усних та письмових пропозицій, що надійшли до виконавчого комітету ради, сьогодні відбувається засідання робочої групи.

Виступила Чопко Віра, яка запропонувала на громадське обговорення внести всі пропозиції та заяви, які надійшли з 15.06.2022 року і по даний час. Заяви надійшли в письмовому вигляді та надіслані на електронну пошту або подані особисто.

Виступила Поплавська Оксана, яка запропонувала розширити перелік вулиць на перейменування та включити в перелік такі вулиці: вул. Механізаторів в селі Великий Окорськ, вул.Ветеранів в селі Зубильне, вул.Тракторна в селі Кислин та вулиці Механізаторів та  Трактористів в селі Маньків.

Виступила Войтович Юлія, яка зачитала текст звернення жителя села Павловичі Прокуди Юрія Віталійовича, в якому було запропоновано внести додатково вулиці на перейменування – Гуменюка, Зелена, Миру, Паламарчука.

Виступив Шозда Євгеній, який повідомив, що обговорював з жителями села Павловичі питання щодо включення додатково даних вулиць на перейменування. Євгеній Миколайович, висловив думку жителів села щодо їх небажання перейменовувати всі вулиці в Павловичах та обґрунтував цю думку.

Виступила Войтович Юлія, яка запропонувала питання щодо включення додаткових вулиць на перейменування та винесення цього питання громадське обговорення перенести на наступне засідання робочої групи.

Після обговорення  всіх заяв та пропозицій, було запропоновано оприлюднити всі варіанти нових назв. Всі пропозиції (нові назви), згідно таблиці:

Населений пункт

Стара назва вулиці/провулка

Пропозиції щодо нових назв

вулиці/провулка

1.

с.Війниця

Вул. 1 Травня,

 

вул. 8 Березня

Вул.Весела, Української Перемоги,

 

Вул. Вишнева, Незалежності

2.

с.Затурці

Вул. 1 Травня,

 

 

вул. 8 Березня,

 

 

пров.8 Березня

Вул.Миру, Музейна, Соборності, Лісова, Паркова, Воїнів 14 бригади

 

Вул.Храмова, Героїв України, Героїв Рятувальників

 

Пров.Храмовий, Героїв України, Героїв Рятувальників

3.

с.Зубильне

Вул. 8 Березня,

 

вул. Гагаріна

Вул.Незалежності

 

Вул. Захисників України

4.

с.Кисилин

Вул.40-річчя Перемоги,

 

вул.Жовтнева

Вул.Дубовецька, Борців за Незалежність,

 

Вул. Забрамська, Нескорених

5.

с.Маньків

Вул. 8 Березня,

 

вул. Першотравнева

Вул.Набережна, Перемоги, Незалежності

 

Вул.Миру, Українських добровольців

6.

с.Озютичі

Вул. Кутузова,

 

вул.Першотравнева

Вул.Миру, Героїв УПА,

 

Вул. Волі, Героїв Рятувальників

7.

с.Семеринське

Вул. 1 Травня,

 

вул.Гагаріна

Вул.З.Столярчука

 

Вул.Захисників України, Героїв України

8.

с.Тумин

Вул. 1 Травня

Вул. Героїв України

9.

с.Шельвів

Вул.Дружби Народів,

 

вул. Першотравнева

Вул.Тиха, Незалежності

 

Вул.Незалежності, Звитяги

 

Виступила Войтович Юлія, яка роз’яснила, що документи, які засвідчують право власності на нерухомість, лишаються також чинними у разі зміни назви вулиці, на якій вони розташовані. У разі перейменування вулиці документи змінювати не потрібно. Адже нова назва не є зміною місця проживання. Перейменування вулиць не створює жодних побутових проблем, ніхто не мусить одразу відвідувати ЦНАП, щоб зробити відмітку про нову адресу. Перереєстрація може відбуватися під час зміни паспорта, вклеювання фотокарток, зміни прізвище тощо, тобто при потребі або при нагоді. Водночас юридичні особи мають вносити відповідні зміни в установчі документи. Відповідно до чинного законодавства перейменування вулиці місцезнаходження юрособи є зміною адреси. Це передбачає необхідність внесення відповідних змін в установчі документи, змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, зміни реквізитів, повідомлення в банківських установах та ін. Однак граничних термінів для цього немає, тому суб’єкт господарювання сам може вирішувати, коли необхідно провести реєстрацію змін.

Виступила Войтович Юлія, яка повідомила, що про проведення повторного засідання членів робочої групи буде повідомлено заздалегідь. Попередньо планується чергове засідання провести на 10.00 год. в п’ятницю 15 липня 2022 року.

Протокол засідання робочої групи буде підготовлено протягом п’яти робочих днів та оприлюднено на офіційному веб-сайті Затурцівської сільської ради.

Головуюча оголосила проведення засідання робочої групи закритим.

Протокол №3

засідання робочої групи щодо перейменування вулиць та провулку

Затурцівської сільської ради

Засідання відбулося 15.07.2022 року о 14.00 год.

 Головує на засіданні – Юлія Войтович – керуюча справами (секретар) виконавчого комітету

Секретар робочої групи – Інна ВЛАСЮК – головний спеціаліст відділу правового забезпечення та документообігу виконавчого комітету

Члени робочої групи:

Гапяк О.В., Самчук І.А., Семенюк Р.А., Крень О.Р., Шозда Є.М., Ляшук П.О. - старости Затурцівської сільської ради

Скопюк Л.Я. - вчитель ЗЗСО с.Шельвів

Мороз І.М. – вчитель ЗЗСО с.Озютичі

Квік І.М. – священник с.Кисилин

Іванчук Т.Ф. – вчитель ЗЗСО с.Зубильне

Чопко В.Ю. – завідуюча Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського

Згідно списку учасників у засіданні робочої групи приймають участь 13 осіб.

Запрошені:

Ковальчук Ю.В. – сільський голова

Бощук В.М. – заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради

Жителі громади

Виступила: Войтович Ю.В., голова робочої групи, повідомила що відповідно до розпорядження сільського голови №41ОД/01-02 від 23.05.2022р. з метою забезпечення належної реалізації Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», сьогодні відбувається третє засідання робочої групи щодо обговорення результатів громадського обговорення по перейменуванню вулиць та провулку в населених пунктах Затурцівської сільської ради, яке проходить  у відкритому режимі.

Виступив: Ковальчук Ю.В. розповів про те, що в період з 16.06.2022 року по 15.07.2022 року, відповідно до розпорядження сільського голови №59ОД/01-02 від 15 червня 2022 року «Про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків на території Затурцівської сільської ради» в громаді було проведено громадське обговорення. Оголошення про проведення слухань щодо перейменування вулиць було розміщене на офіційному сайті Затурцівської сільської ради https://zaturcivska-gromada.gov.ua/ в розділі «Оголошення».  За даний період надійшло:

Звернень від юридичних осіб – 1;

Колективних звернень із підписами – 3;

Особистих звернень – 10.

Виступила: Поплавська О.А. жителька села Затурці, яка звернулася до сільського голови з вимогою визнати робочу групу з перейменування вулиць «недієздатною», такою, що не проводила обговорення, засідання групи визнати не правомірними, а голову комісії Войтович Ю.М. – такою, що сама себе призначила на головуючу, невчасно та не в повному обсязі доводила інформацію про перейменування до жителів громади. Наголосила, що всі члени робочої групи не достатньо виховані, не мають патріотизму до України та не гідні бути в робочій групі. Звинуватила члена робочої групи Ушакову Г.Л. в тому, що ніби то вона має проросійські погляди та на минулому засіданні від 08.07.2022 року висловлювалася проти українського. Поплавська О.А. говорила образливо та принизила честь  та  особисту гідність Ушакової Г.Л.  

Виступила: Чопко В.Ю. член робочої групи, яка наголосила, що вислови Ушакової Г.Л. були вирвані з контексту виступу, а саме, що назвати вулицю «Української Перемоги» буде доречніше після закінчення війни та здобуття нашої перемоги.

Виступив: Ковальчук О.В., житель с.Затурці, який підтримав члена робочої групи Ушакову Г.Л. і наголосив, що вона є шанованою та поважною жителькою не тільки села Затурці, а і усієї громади та області. Ушакова Г.Л. є українською поетесою, відомою тим, що написала та випустила збірку віршів. Постійно бере участь у різних культурних заходах громади. Тому виключати з робочої групи по перейменуванню вулиць Ушакову Г.Л. буде недоречно.

Виступив: Ковальчук Ю.В. сільський голова, який наголосив, що дана робоча група була створена за його розпорядженням, відповідно він вважає, що всі члени групи є достойними та гідними людьми, спеціалістами у сфері своєї діяльності, представниками різних населених пунктів. Тому не має необхідності вносити зміни в склад робочої групи. Також роз’яснив, що безпідставно вважати, що у когось з членів групи є проросійські погляди.

Виступив: Гапяк О.В., член робочої групи, який наголосив, що зараз всі докладають максимум зусиль для Української перемоги, підтримки військових ЗСУ, займаються благодійністю. Тому не варто сіяти ворожнечу та  налаштовувати  один проти одного жителів громади. Треба всім зараз працювати для спільної якнайшвидшої Перемоги.

 

Виступила: Войтович Ю.М., голова робочої групи, яка запропонувала переходити до обговорення назв вулиць, після чого ставити на голосування.

Виступила: Мороз І.М. член робочої групи, яка розповіла, що нею було проведено опитування жителів села Озютичі. Більшість жителів підтримали пропозицію старости Гапяка О.В. перейменувати вул.Кутузова на вулицю Миру та вул.Першотравнева на вулицю Волі. Попросила членів робочої групи підтримати дану ініціативу.

Рішення 1 – Щодо перейменування вулиці Кутузова в селі Озютичі на вулицю Миру

Голосували: «За» - 13

                      «Проти» - 0

                       «Утрималось» - 0

«Рішення 1 прийнято»

Рішення 2 – Щодо перейменування вулиці Першотравнева в селі Озютичі на вулицю Волі

Голосували: «За» - 13

                      «Проти» - 0

                       «Утрималось» - 0

«Рішення 2 прийнято»

Виступив: Семенюк Р.А. член робочої групи, розповів, що опитавши жителів старостинського округу та відповідно до звернення жительки с.Зубильне, яка запропонувала назвати вулицю 8 Березня – Незалежності. Вулицю Гагаріна,  на попередніх засіданнях, було запропоновано назвати Захисників України. Всі жителі підтримали дані назви. Попросив членів робочої групи підтримати дані ініціативи.

Рішення 3 – Щодо перейменування вулиці 8 Березня в селі Зубильне на вулицю Незалежності

Голосували: «За» - 13

                      «Проти» - 0

                       «Утрималось» - 0

«Рішення 3 прийнято»

Рішення 4 – Щодо перейменування вулиці Гагаріна в селі Зубильне на вулицю Захисників України

Голосували: «За» - 13

                      «Проти» - 0

                       «Утрималось» - 0

«Рішення 4 прийнято»

Виступив: Квік І.М. член робочої групи, наголосив, що назвавши вулицю 40-річчя Перемоги – Дубовецька, а вулицю Жовтнева – Забрамська, ми відновимо історичну справедливість. Ці назви старі, так ще в колишні часи самі жителі їх назвали.Всі жителі підтримали дані назви. Звернень не надходило. Попросив членів робочої групи підтримати дані ініціативи.

Рішення 5 – Щодо перейменування вулиці 40-річчя Перемоги в селі Кисилин на вулицю Дубовецька

Голосували: «За» - 13

                      «Проти» - 0

                       «Утрималось» - 0

«Рішення 5 прийнято»

Рішення 6 – Щодо перейменування вулиці Жовтнева в селі Кисилин на вулицю Забрамська

Голосували: «За» - 13

                      «Проти» - 0

                       «Утрималось» - 0

«Рішення 6 прийнято»

Виступив: Семенюк Р.А. член робочої групи, розповів, що після обговорення з жителями старостинського округу та відповідно до усних звернень Тимофіюка А.С. та пропозицій Іванчук Т.Ф., яка проводила опитування в с.Семеринське, запропоновано вулицю Гагаріна назвати Героїв України та вулицю 1 Травня –  Панаса Столярчука - відомого земляки, який народився та певний час проживав в селі Семеринське. Всі жителі підтримали дані назви. Попросив членів робочої групи підтримати дані ініціативи.

Рішення 7 – Щодо перейменування вулиці 1 Травня в селі Семеринське на вулицю Панаса Столярчука

Голосували: «За» - 13

                      «Проти» - 0

                       «Утрималось» - 0

«Рішення 7 прийнято»

Рішення 8 – Щодо перейменування вулиці Гагаріна в селі Семеринське на вулицю Героїв України

Голосували: «За» - 13

                      «Проти» - 0

                       «Утрималось» - 0

«Рішення 8 прийнято»

Виступив: Шозда Є.М. член робочої групи, повідомим, що в Тумині жителі села підтримують та позитивно ставляться до пропозиції вулицю 1 Травня перейменувати на Героїв України. Попросив членів робочої групи підтримати дану пропозицію.

Рішення 9 – Щодо перейменування вулиці 1 Травня в селі Тумин на вулицю Героїв України

Голосували: «За» - 13

                      «Проти» - 0

                       «Утрималось» - 0

«Рішення 9 прийнято»

Виступив: Самчук І.А. член робочої групи, який розповів, що ним було проведено опитування жителів села Шельвів. Більшість жителів підтримали пропозицію перейменувати вул.Дружби Народів на вулицю Тиха та вул.Першотравнева на вулицю Незалежності. Надав колективне звернення жителів вулиці Першотравнева з проханням назвати їхню вулицю Незалежності. Попросив членів робочої групи підтримати дані пропозиції.

 

Рішення 10 – Щодо перейменування вулиці Дружби Народів в селі Шельвів на вулицю Тиха

Голосували: «За» - 13

                      «Проти» - 0

                       «Утрималось» - 0

«Рішення 10 прийнято»

Рішення 11– Щодо перейменування вулиці Першотравнева в селі Шельвів на вулицю Незалежності

Голосували: «За» - 13

                      «Проти» - 0

                       «Утрималось» - 0

«Рішення 11 прийнято»

Виступив: Шозда Є.М., член робочої групи, який повідомив, що жителі села Війниця підтримують пропозиції перейменувати вулицю 1 Травня на вулицю Української Перемоги та вулицю 8 Березня на вулицю Незалежності. Заперечень від жителів села Війниця та членів робочої групи не надходило. Дані назви були винесені на голосування.

Рішення 12 – Щодо перейменування вулиці 1 Травня в селі Війниця на вулицю Української Перемоги

Голосували: «За» - 13

                      «Проти» - 0

                       «Утрималось» - 0

«Рішення 12 прийнято»

Рішення 13 – Щодо перейменування вулиці 8 Березня в селі Війниця на вулицю Незалежності

Голосували: «За» - 13

                      «Проти» - 0

                       «Утрималось» - 0

«Рішення 13 прийнято»

Виступив: Крень О.Р., член робочої групи, який розказав, що після обговорення з жителями села Маньків та розглянувши колективне звернення жителів села щодо перейменування вулиці 8 Березня на вулицю Перемоги, робочій групі було запропоновано підтримати ініціативу громадян. Щодо перейменування вулиці Першотравнева в селі Маньків, Крень О.Р. запропонував продовжити терміни громадського обговорення та провести збори жителів вулиці Першотравнева, на яких обговорити варіанти нових назв та, шляхом відкритого голосування, прийняти рішення.

Рішення 14 – Щодо перейменування вулиці 8 Березня в селі Маньків на вулицю Перемоги

Голосували: «За» - 13

                      «Проти» - 0

                       «Утрималось» - 0

«Рішення 14 прийнято»

Рішення 15 – Щодо перейменування вулиці Першотравнева в селі Маньків та проведення зборів жителів вулиці

Голосували: «За» - 13

                      «Проти» - 0

                       «Утрималось» - 0

«Рішення 15 прийнято»

Виступила: Войтович Ю.М., голова робочої групи, яка запропонувала продовжити терміни громадського обговорення та провести збори жителів вулиць 1 Травня, 8 Березня та провулку 8 Березня в селі Затурці, на якому шляхом, відкритого голосування, підтримати одну із запропонованих назв по кожній вулиці та провулку.

Рішення 16 – Щодо перейменування вулиць 1 Травня, 8 Березня  та провулку 8 Березня в селі Затурці та проведення зборів жителів вулиці

Голосували: «За» - 13

                      «Проти» - 0

                       «Утрималось» - 0

«Рішення 16 прийнято»

Виступив: Прокуда Ю.В., житель села Павловичі, який запропонував продовжити громадське обговорення та перейменувати вулиці Гуменюка, Зелена та Паламарчука в селі Павловичі Війницького старостинського округу. Дану ініціативу підтримала Пополавська О.А., жителька села Затурці, яка попросила внести до переліку вулиць на перейменування також в селі Великий Окорськ – вулицю Механізаторів, в селі Зубильне – вулицю Ветеранів, в селі Маньків – вулиці Механізаторів та Танкістів, в селі Кисилин – вулицю Тракторну.

Виступив: Ковальчук Ю.В., сільський голова, який запропонував громадські слухання щодо перейменування в селі Затурці вулиць 1 Травня, 8 Березня та провулку 8 Березня, в селі Маньків вулицю Першотравнева, продовжити терміни обговорення до 15 серпня 2022 року  та провести збори жителів даних вулиць. Щодо розширення переліку вулиць на перейменування та включення до нього вулиць Гуменюка, Зелена та Паламарчука в селі Павловичі та в селі Великий Окорськ – вулицю Механізаторів, в селі Зубильне – вулицю Ветеранів, в селі Маньків – вулиці Механізаторів та Танкістів, в селі Кисилин – вулицю Тракторну  - на розгляд жителів цих вулиць. Дані вулиці будуть включені в перелік лише коли будуть колективні звернення з підписами безпосередньо самих жителів.

Рішення 17 – Щодо можливого розширення переліку вулиць на перейменування та продовження термінів громадського обговорення до 15.08.2022 року.

Голосували: «За» - 13

                      «Проти» - 0

                      «Утрималось» - 0

«Рішення 17 прийнято»

 

Виступила: Войтович Ю.М., голова робочої групи, яка оголосила результати голосування робочої групи, згідно таблиці:

Населений пункт

Стара назва вулиці/провулка

Нова назва вулиці/провулку

1

с.Війниця

Вул. 1 Травня,

вул. 8 Березня

Вул.Української Перемоги

Вул. Незалежності

2

с.Затурці

Вул. 1 Травня,

вул. 8 Березня,

пров.8 Березня

Збори жителів вулиць та провулку до 15.08.2022 року

 

3

с.Зубильне

Вул. 8 Березня,

вул. Гагаріна

Вул.Незалежності

Вул. Захисників України

4

с.Кисилин

Вул.40-річчя Перемоги,

вул.Жовтнева

Вул.Дубовецька

Вул. Забрамська

5

с.Маньків

Вул. 8 Березня,

вул. Першотравнева

Вул. Перемоги

Збори жителів вулиці до 15.08.22

6

с.Озютичі

Вул. Кутузова,

вул.Першотравнева

Вул.Миру

Вул. Волі

7

с.Семеринське

Вул. 1 Травня,

вул.Гагаріна

Вул.Панаса Столярчука

Вул. Героїв України

8

с.Тумин

Вул. 1 Травня

Вул. Героїв України

9.

с.Шельвів

Вул.Дружби Народів,

вул. Першотравнева

Вул.Тиха

Вул.Незалежності

 

 

Оголосила завершення засідання робочої групи. Протокол засідання оприлюднити протягом 5 робочих днів, до 22.07.2022 року.

Протокол №4

засідання робочої групи щодо перейменування вулиць та провулку

Затурцівської сільської ради

Засідання відбулося 17.08.2022 року о 13.30 год.

 Головує на засіданні – Юлія Войтович – керуюча справами (секретар) виконавчого комітету

Секретар робочої групи – Інна ВЛАСЮК – головний спеціаліст відділу правового забезпечення та документообігу виконавчого комітету

Члени робочої групи:

Гапяк О.В., Самчук І.А., Семенюк Р.А., Крень О.Р., Шозда Є.М.,  - старости Затурцівської сільської ради

Скопюк Л.Я. - вчитель ЗЗСО с.Шельвів

Мороз І.М. – вчитель ЗЗСО с.Озютичі

Іванчук Т.Ф. – вчитель ЗЗСО с.Зубильне

Чопко В.Ю. – завідуюча Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського

Згідно списку учасників у засіданні робочої групи приймають участь 11 осіб.

Запрошені:

Жителі громади

Виступила: Войтович Ю.В., голова робочої групи, повідомила що відповідно до розпорядження сільського голови №41ОД/01-02 від 23.05.2022р. з метою забезпечення належної реалізації Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», сьогодні відбувається третє засідання робочої групи щодо обговорення результатів громадського обговорення по перейменуванню вулиць та провулку в населених пунктах Затурцівської сільської ради, яке проходить  у відкритому режимі.

Нагадала про те, що в період з 16.06.2022 року по 15.08.2022 року, відповідно до розпорядження сільського голови №59ОД/01-02 від 15 червня 2022 року «Про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків на території Затурцівської сільської ради» та №75/1ОД/01-02 «Про внесення змін до розпорядження сільського голови №59ОД/01-02 від 15.06.2022 року» в громаді було проведено громадське обговорення. Оголошення про проведення слухань щодо перейменування вулиць було розміщене на офіційному сайті Затурцівської сільської ради https://zaturcivska-gromada.gov.ua/ в розділі «Оголошення».  За даний період було проведено три засідання робочої групи, сьогодні – четверте. Також Войтович Ю.М. повідомила, що робочою групою були опрацьовані та винесені на обговорення всі пропозиції жителів громади – як особисті, так і колективні. 06 серпня відбулися збори жителів вулиці та провулку 8 Березня та 1 Транвня в селі Затурці. Також 15 серпня відбулися збори жителів вулиці Першотравнева в селі Маньків. Про ці заходи складено три протоколи, що додаються (додатки на 3 арк.)

Отже, якщо не має заперечень та інших пропозицій, було запропоновано перейти до голосування та підтримати пропозиції жителів даних вулиць в селі Затурці та Маньків.

На чергову сесію сільської ради буде винесено такий проєкт рішення:

Про перейменування вулиць та провулку в населених пунктах Затурцівської сільської ради

         Заслухавши інформацію керуючої справами (секретаря) виконавчого комітету, голови робочої групи Войтович Юлії Миколаївни про перейменування вулиць та провулку в населених пунктах Затурцівської сільської ради, у зв’язку із надходженням звернень громадян щодо перейменування вулиць та провулку в населених пунктах Затурцівської сільської ради та проведеного громадського обговорення, відповідно до розпорядження голови  №59ОД/01-02 від 15.06.2022 року, керуючись пунктом 1 статті 37, 52, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про засудження комуністичної та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», за погодженням з постійною комісією сільської ради з питань земельних відносин  охорони навколишнього середовища,  законності та  правопорядку , сільська рада вирішила:

  1. Перейменувати вулиці та провулок на території Затурцівської сільської ради, Володимирського району, Волинської області, без зміни нумерації будівель, відповідно в селі Затурці:
  • з вулиці 1 Травня на вулицю Соборності;
  • з вулиці 8 Березня на вулицю Героїв України;
  • з провулку 8 Березня на провулок Героїв України;

в селі Війниця:

  • з вулиці 1 Травня на вулицю Української Перемоги;
  • з вулиці 8 Березня на вулицю Незалежності;

в селі Зубильне:

  • з вулиці 8 Березня на вулицю Незалежності;
  • з вулиці Гагаріна на вулицю Захисників України;

в селі Кисилин:

  • з вулиці 40-річчя Перемоги на вулицю Дубовецька;
  • з вулиці Жовтнева на вулицю Забрамська;

в селі Маньків:

  • з вулиці 8 Березня на вулицю Перемоги;
  • з вулиці Першотравнева на вулицю Українських Добровольців;

в селі Озютичі:

  • з вулиці Кутузова на вулицю Миру;
  • з вулиці Першотравнева на вулицю Волі;

в селі Семеринське:

  • з вулиці 1 Травня на вулицю Панаса Столярчука;
  • з вулиці Гагаріна на вулицю Героїв України;

в селі Тумин:

  • з вулиці 1 Травня на вулицю Героїв України;

в селі Шельвів:

  • з вулиці Дружби Народів на вулицю Тиха;
  • з вулиці Першотравнева на вулицю Незалежності.
  1. Секретарю ради Віталії Савчук повідомити Волинську регіональну філію ДП «Національні інформаційні системи» для внесення інформації до Словників державного реєстру речових прав на нерухоме майно, національного оператора поштового зв’язку, відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Володимирської райдержадміністрації, зазначених в пункті 1 даного.
  2. Відділу правового забезпечення та документообігу забезпечити оприлюднення даного рішення на офіційному сайті громади.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань земельних відносин  охорони навколишнього середовища,  законності та  правопорядку (Т.Морозовського).

 

Голосували: «За» - 11

                      «Проти» - 0

                      «Утрималось» - 0

«Рішення прийнято»

 

Оголосила завершення засідання робочої групи. Протокол засідання оприлюднити протягом 5 робочих днів, до 24.08.2022 року.

протокол жителів №1

протокол жителів №2

протокол жителів №3

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь