A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затурцівська громада
Володимирський район Волинська область

Громадське обговорення

Дата: 23.02.2023 12:56
Кількість переглядів: 265

Шановні жителі Затурцівської громади!

Вшановуючи пам’ять наших земляків, які загинули, захищаючи незалежність і суверенітет України від російського збройного вторгнення, пам’ятаючи про їх подвиг та героїзм, пропонується створити в громаді Алею Героїв та встановити пам’ятник Архангелу Михаїлу. Місце облаштування – біля шкільного стадіону в с. Затурці.

На нашу думку, найкращим місцем для створення Алеї Героїв є територія, що розміщена біля церкви с. Затурці. Символічно, що вулиця понад якої планується встановлення пам’ятника носить назву Героїв України.

Поблизу розташований місцевий цвинтар, церква, вона веде до музею В.К. Липинського, неподалік неї знаходиться Затурцівський ліцей та Затурцівська спеціальна школа-інтернат.

В минулому році навколо стадіону було видалено та викорчувано старі акації та липи, які перебували в аварійному стані та висаджено 50 молодих дубів як символ міцності нашого духу. Ті, що не прийнялися  були замінені новими. Настав час облаштувати Алею Слави та встановити пам’ятник. Для реалізації цього проекту, буде створена робоча група та винесено на обговорення сам проєкт.

Ми провели попередні консультації з скульптором Дацюк Іриною, яка виявила бажання створити основну скульптуру. Отже, наші пропозиції наступні:

в центрі композиції пропонується розташувати двометрову фігуру Архангела Михаїла, праворуч і ліворуч від монумента будуть розміщені пам’ятні дошки з зображеннями наших загиблих земляків з їх даними. Також будуть проведені земельні роботи та викладена бруківка. Приблизні витрати на облаштування алеї: - фігура Архангела Михаїла - 2 м висотою, розміщена на постаменті, виготовлена з білого цементу (вартість роботи разом з матеріалом - 60 тисяч грн.)

-вартість однієї пам’ятної дошки разом з металічними опорами буде близько 2000 грн.

Нажаль, ми втратили 10 наших земляків, а починаючи з 2014 року - 15.

Тому потрібно 30 тисяч гривень на їх виготовлення. Думаємо, що 80 тисяч гривень буде витрачено на земляні роботи та вкладання бруківки. Тому, вважаємо, що в суму близько 200 тисяч грн. ми повинні вкластися. Є пропозиція оголосити збір коштів в громаді. Кожна людина, яка має бажання та можливість, зможе  долучитися до реалізації даного проєкту. Земельна ділянка, де буде розміщена алея, перебуває в комунальній власності. Хочемо повідомити, що вже є люди, які готові фінансово долучитися до цього проекту. Графічно, воно буде виглядати наступним чином (фото додаються).

Наголошуємо, що проєкт пройде обговорення та буде створена робоча група по її реалізації. Також,  на засіданні робочої групи буде визначена людина, яка відповідатиме за збір коштів.

Спробуємо і прикладемо всі зусилля, щоб його реалізувати до 24 травня. В цей день ми будемо вшановувати захисників України і було б добре провести всі роботи по облаштуванню і встановленню пам’ятника до цього дня. Такі маємо наміри.

Чекаємо Ваших пропозицій і ідей в приміщенні сільської ради по вул.Липинського, 66 в селі Затурці (тел.0974825254 Юлія Войтович).

Громадські обговорення проходитимуть з 23.02.2023 р. по 20.03.2023 р.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

розпорядження "Про проведення громадського обговорення щодо створення Алеї Героїв та встановлення пам’ятника Архангелу Михаїлу в селі Затурці"

протокол засідання робочої групи №1 від 01.03.2023 року

Кошти просимо перерахувати на картку Андрійчук Ольги 5168 7451 3136 8034

розпорядження №33ОД/01-02 "Про внесення змін до складу робочої групи з питання створення Алеї Героїв та встановлення памятника Архангелу Михаїлу в селі Затурці"

протокол засідання робочої групи №2 від 09.03.22023 року

протокол засідання робочої групи №3 від 14.03.2023 року

протокол засідання робочої групи №4 від 20.03.2023 року

протокол засідання робочої групи №5 від 24.04.2023 року

розпорядження №46ОД/01-02 "Про продовження громадського обговорення"

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь