Затурцівська громада
Володимирський район Волинська область

Круглий стіл «Дотримання прав дітей в період воєнного стану в територіальних громадах Волинської області»

Дата: 12.10.2023 10:00
Кількість переглядів: 73

        Начальник віділу "Служба у справах дітей" Затурцівської сільської ради - Мороз Оксана Григорівна взяла участь у заході на тему: «Дотримання прав дітей в період воєнного стану в територіальних громадах Волинської області», організований регіональним представництвом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області.

Представник Уповноваженого у Волинській області Юлія Спас розповіла про роботу Офісу Омбудсмана, цілі та завдання, які стоять перед регіональним представництвом Уповноваженого. Також Юлія Спас представила Спеціальну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини «Нерозквітлі» про порушення прав українських дітей на тимчасово окупованих територіях України та в Росії - вбивства та каліцтва; вербування дітей до збройних сил супротивника й використання у бойових діях; зґвалтування та інші форми сексуального насильства; викрадення; напади на школи та лікарні; відмова в доступі до гуманітарної допомоги.

Зі свого боку, начальник сектору ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Інна Остапович повідомила про проблеми у сфері додержання прав дітей, з якими щоденно стикаються поліцейські.

Про дотримання прав дітей та діяльність служб у справах дітей в умовах воєнного стану розповів начальник Служби у справа дітей Луцької міської ради Федір Шульган. А начальник управління Державної служби якості освіти у Волинській області Ангеліна Корець окреслила проблеми, з якими стикаються учні та керівники навчальних закладів під час воєнного стану.

Також учасники круглого столу окремо зупинилися на темі захисту прав дітей-внутрішньо переміщених осіб, яку порушила  менеджер з питань ВПО Благодійного фонду «РОКАДА» Ольга Голіцина-Чазова.

Крім того, під час заходу обговорили зміст та напрями роботи служб у справах дітей територіальних громад Волинської області щодо дотримання прав та свобод дітей в умовах воєнного стану, а також принципи та механізми взаємодії та комунікації між суб’єктами, а саме: органами місцевого самоврядування, громадськими та благодійними організаціями та Офісом Омбудсмана  в сфері захисту прав дітей.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь