A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затурцівська громада
Володимирський район Волинська область

Звіт сільського голови за період роботи з 24.11.2020 року по 31.12.2021 рік

Дата: 11.01.2022 15:54
Кількість переглядів: 1912

Фото без опису

 

Шановні мешканці Затурцівської громади!

   2021 рік видався для Затурцівської територіальної громади досить напруженим, динамічним, проте, на мій погляд, також дуже продуктивним.

В кінці 2020 року закінчилася адміністративно-територіальна реформа, яка співпала з моїм призначенням на посаду голови  Затурцівської сільської ради.

До якої  приєдналася частина Війницької сільської ради, тому перше завданням, яке стояло перед нами, було розпочати та завершити процес реорганізації, шляхом об’єднання двох сільських рад.

Хочу відмітити, що завдяки спільним та злагодженим діям працівників апаратів Затурцівської та Зимненської ТГ, активній участі в цьому процесі бухгалтера Вінницької ТГ Стасюк Т.М. нам вдалося якісно провести всі заходи та завершити їх до кінця травня 2021 року.

Таким чином, на баланс Затурцівської сільської ради було прийнято всі матеріальні цінності, майно, залишки фінансів Війницької сільської ради, після чого громада запрацювала як одне ціле.

Другим важливим питанням, яке стояло, перед нами, було створення відповідних відділів та служб, необхідних для забезпечення діяльності громади.

Так, протягом року було створено фінансовий та гуманітарний відділи, як окремі структурні підрозділи (юридичні особи), централізовану бухгалтерію гуманітарного відділу, відділ у справах дітей, комунальну установу «Центр надання соціальних послуг» та комунальне підприємство «ЗАТУРЦІ-БЛАГОУСТРІЙ».

Всі відділи були укомплектовані та запрацювали у відповідності до свої обов’язків та посадових інструкцій.

  Наступним важливим етапом було створення старостатів, призначення старост, визначення меж старостинських округів у відповідності до встановлених норм, правил та змін, що були внесені до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

На першій сесії, у листопаді 2020 року старост було затверджено на посадах та визначено їх діяльність в межах закріплених населених пунктів.

Після прийняття Верховною Радою Закону про інститут старост, були створені старостинські округи у відповідності до встановлених норм та ініційовано проведення громадських слухань щодо обговорення кандидатур старост, затвердження їх на посадах у новоутворених округах.

Приємно, що всі старости отримали необхідну підтримку серед населення своїх сіл та були перепризначені на посади. Тут хочеться відмітити якісну роботу керуючої справами (секретаря) сільської ради Войтович Ю.М., яка доклала багато зусиль заради доведення цієї процедури до логічного завершення.

На сьогоднішній день в громаді працює шість старост, які здійснюють свої повноваження в шести старостинських округах.

Звичайно, багато уваги було приділено роботі щодо покращення інфраструктури наших населених пунктів. Ми розуміли, що інфраструктурної субвенції держава більше надавати не буде, а бюджету сільської ради буде не достатньо для реалізації різного роду проєктів.

Тому, на протязі року ми активно працювали над залученням коштів та допомоги від різного роду взаємодіючих органів, можливостей нашого народного депутата Рубльова Вячеслава Володимировича, обласної ради, приватних структур, які готові були сприяти розвитку інфраструктури нашої громади.

  Тут окремо хотілося б відзначити допомогу Рубльова В.В., який на протязі 2021 направив субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку на потреби нашої громади на загальну суму 3721200 гривень, з яких на даний час засвоєно 1474000 гривень.

Кошти, що залишися, є перехідними і будуть обов’язково засвоєні в 2022 році. За ці гроші встановлено дитячі майданчики, проведено реконструкцію вуличного освітлення по селах, завершено підготовку необхідної кошторисної документації по будівництву газопроводу між селами Маньків та Холопичі, завершено проєкт та отримано дозвіл на капітальний ремонт дороги по вулиці Першотравнева в с. Маньків.

Також, приємно відмітити, що Рубльов В.В. допоміг нам в отриманні сертифіката на 500000 гривень від Асоціації міст України. За ці кошти ми обладнали початкові та математичні класи відповідно до сучасних норм та вимог.

Всього, за сприяння народного депутата ми отримали 4221200 гривень, які були використані з максимальною користю для громади. Рівень такої співпраці тішить і ми пишаємося тим, що в свій час делегували Рубльова В.В. до Верховної Ради України від нашого округу. Звичайно, що ми будемо і в подальшому розвивати нашу роботу та залучати нові фінансові можливості для нашої громади.

  На належному рівні також перебувала і взаємодія з Волинською обласною радою на чолі з її головою Недопадом Григорієм Вікторовичем, депутатами Харченком Юрієм Васильовичем та Скопюком Михайлом Яковичем. В цьому році з бюджету обласної ради нам було направлено 200000 гривень, які були використані на заміну котла в ЗСО с. Кисилин, а також ремонту приміщень інклюзивно-ресурсного центру, який з цього року був перенесений в приміщення Затурцівського опорного ліцею ім.В.Липинського.

Також, хочеться відмітити підтримку, яку обласна рада надавала Затурцівській спеціалізованій школі-інтернату «Центр освіти» в 2021 році. На її потреби було направлено 2700000 гривень, що були використані на ремонт санвузлів та даху школи, а також вручено ключі від новенького автобуса на 34 посадкових місця.

Крім цього, в грудні 2021 року надійшла ще одна приємна звістка про виділення з бюджету обласної ради 500000 гривень на виготовлення проєктно-технічної документації на Затурцівський меморіальний музей В’ячеслава Липинського та 100000 на заміну вікон в будинку культури с. Затурці. Загальна сума надходжень з бюджету обласної ради на потреби громади склала 800000 гривень (без врахування допомоги школі-інтернату).

  В 2021 ми розпочали співпрацю з компанією «Укргазвидобування» і завдяки цьому залучили на потреби громади 250000 гривень. 100000 – це результат перемоги в конкурсі від цієї компанії  (кошти були використані на облаштування інклюзивно-ресурсної кімнати в ЗДО с. Затурці), а 150000 – додаткова інвестиція, яка була направлена на ремонт санвузлів в ЗДО с.Маньків.

Таким чином, в 2021 році нами було залучено на потреби громади 5271200 (це без врахування фінансової допомоги школі-інтернату)  і це, на наш погляд, дуже хороший результат.

Як я вже казав, питанню інфраструктурного розвитку нами приділялося багато уваги. В році, що минає, було облаштовано, відремонтовано та проведено близько 38 км вуличного освітлення.

  Повністю завершено освітлення таких населених пунктів як Затурці, Мовчанів, Шельвів, Озютичі, Тумин, Павловичі, Війниця, освітлено по кілька вулиць в Зубильному, Манькові, Холопичах та Губині. Робота в цьому напрямку проводилася дуже велика, тому ми маємо дуже хороший результат.

Закінчено ремонт дороги по вулиці Б. .Хмельницького в Затурцях, отримано 1250000 гривень (кошти соцеконому) на ремонт дороги по вулиці Першотравнева в  с.Манькові, роботи на ній розпочнуться навесні.

Взагалі, питання ремонту доріг дуже болісне по громаді та, на сьогоднішній день, непідйомне для місцевого бюджету. Тому продовжимо в наступному році пошук нових можливостей щодо вирішення проблем, пов’язаних з ремонтом доріг. Також плануємо початок робіт по будівництву газопроводу до с.Холопичі у 2022 році, перший транш у сумі 909000 гривень направлений через кошти соціально – економічного розвитку у 2021 році. Таким чином, ці два проекти готові до реалізації в наступному році, а умови для їх втілення, створені в 2021 році.

  Освіті та гуманітарній сфері також приділялося багато уваги. Проведено ремонти  навчальних класів у наших ліцеях та гімназіях, обладнано, з нуля, туалети в приміщеннях шкіл с. Холопичі та с. Губин, на потреби Затурцівського ліцею направлено автомобіль «Пежо Боксер», який був нам переданий обласною радою, закуплено (при частковому співфінансуванні сільської ради) 41 ноутбук на потреби шкіл, замінено котли в школі с. Кисилин та в ЗДО с. Войнин, замінено вхідні двері в ЗДО с. Затурці, відремонтовано дах в котельні ЗСО с. Маньків.

Також відмітимо, що на фінальному етапі знаходиться проєкт по реконструкції ліцею с. Павловичі, який претендує на перемогу серед проєктів, які будуть фінансуватися з Державного фонду регіонального розвитку.

Також, в цьому році було перенесено в приміщення Затурцівського ліцею інклюзивно-ресурсний центр нашої громади, чому передував активний ремонт приміщень. В результаті якісно проведеної роботи викладачі та фахівці цієї структури мають в розпорядженні дві кімнати та санвузол, інтернет та все необхідне для якісної праці. Всі ці здобутки стали можливі завдяки активній, наполегливій та послідовній роботі начальника гуманітарного відділу Нероди О.В. та директорів наших закладів середньої та дошкільної освіти.

Працювали ми багато і над залученням зовнішніх інвестицій та перспективою створення робочих місць.

  Відмічу, що в 2021 повністю завершено проєкти «Вест-вінд -1» та «Вест-вінд-2», які передбачають будівництво вітрових електростанцій на території нашої громади в кількості 33 штук на загальну суму 170000000 євро. Всі заходи проведено, дозвіл на будівництво цією компанією отриманий. Чекаємо початку будівництва. Якщо все вдасться – то це буде мега крутий проєкт не тільки на Волині, а й на Заході України.

Окрім того, в цьому році було оформлено з нуля всі необхідні документи на недобудоване приміщення клубу в с. Озютичі, взято його на баланс, присвоєно номерний знак, виставлено на аукціон та за який отримано 220000 гривень в бюджет громади. Важливо сказати, що в цьому приміщенні іде ремонт і на осінь 2022 року заплановано відкриття цеху з переробки ягід.

Схожа ситуація і з старою тракторною майстернею в с,Семеринське, де майбутній інвестор скупив майнові паї у людей, виготовив технічну документацію на приміщення та в 2022 році планує запускати переробку сої, соняшника та інших культур.

Крім цього, в с. Холопичі на осінь 2022 року ще одним інвестором планується висадка саду з персикових дерев у кількості близько 200000 штук, а також будівництво птахофабрики. Роботи почалися і ведуться на повну. Таким чином, плануємо в 2022 році запустити роботу трьох нових підприємств. Де будуть створені додаткові робочі місця. До речі, окремі з цих фірм вже зареєстровані у нашій громаді.

Також, всі старости, на чолі з керівництвом громади, активно займалися благоустроєм на території наших сіл. Зокрема, повністю розчищене від чагарників кладовище в с.Затурцях. Крім цього, при активній участі жителів Затурець та під нашим керівництвом, воно було огорожене новим парканом. В належному стані утримувалися сміттєзвалища, постійно розчищалися та здійснювалося захоронення відходів. Найбільш активно це робилося в с.Затурці, с.Маньків, с.Холопичі.

  Працювали ми і в напрямку будівництва водопроводів. Зокрема, всього по громаді відремонтовано та проведено нових всього близько 6 км водопроводів. Зокрема, в Затурцях – біля 3 км, Зубильному – близько 2 км, в с. Маньків та Тумин – по 500 м. Також ремонтувалися водонапірні башні (Затурці, Михайлівка, Зубильне, Тумин, Війниця), насоси (с. Маньків), замінювали лампи вуличного освітлення, які виходили за ладу, релє та інше. Все це потребувала контролю та швидко реагування з метою усунення технічних несправностей.

Ще одним здобутком нашої роботи стало отримання нами від ТОВ «СБЕ Україна Рівне» та за сприяння начальника відділення «Вілія» Бенеса В.В., трактора МТЗ-82 та гілкоподрібнювач до нього. Це стало можливим завдяки нашій співпраці та взаєморозумінню. Тому, наше комунальне підприємство, на першому місяці свого існування отримало перші дві одиниці техніки.

  Багато уваги приділялося наданню послуг населенню. Хочеться відмітити дуже якісну, ефективну та прогресивну роботу нашого Центру надання адміністративних послуг на чолі з її начальницею Бощук Л.С. На сьогоднішній день ця структура надає 128 послуг згідно інформаційно -технологічній картці. В 2021 році місцевому населенню надано близько 15000 послуг. Також, дуже приємно відзначити те, що Затурцівський ЦНАП за результатами роботи в системі «Вулик» увійшов до п’ятірки кращих ЦНАПів України і це грандіозне досягнення для нас та всього колективну.

Хочеться також відмітити, що на протязі року ми активно працювали над стратегією розвитку громади, розробили та успішно захистили новий генеральний план с. Затурці, з яким ми пов’язуємо новий поштовх до розвитку цього населеного пункту.

  Щодо бюджету, то слід сказати, що на 2021 рік нами було заплановано бюджет у сумі  24875190 гривень власних доходів.

Виконання, станом на 31.12.2021 року, склало 28767160 гривень. Бюджет було перевиконано на 3891970 гривень. На потреби громади було направлено 2478600 гривень. Залишок вільних лишків станом на 01.01.2022 року склав 1930088 гривень.

Підводячи підсумки роботи у 2021 році можна сказати, що рік був продуктивним та ефективним.

Вцілому, ми справилися з поставленими перед нами завданнями, забезпечили нормальну життєдіяльність всіх наших служб, навчальних, дошкільних, медичних та культурних закладів.

Громада є фінансово спроможною та готова до нових викликів  у 2022 році!

 

 

З повагою

Сільський голова                                                                  Юрій КОВАЛЬЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь